Open wedstrijden

Open wedstrijden meedoen

Indien je geen FIS licentie hebt en wel graag eens in de sneeuw of op de baan een wedstrijd wilt meedoen zijn er verschillende open wedstrijden. Voor komend seizoen kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Snowpeppercup! De open wedstrijden zijn voor de jeugd een belangrijke springplank naar een nationale en internationale snowboard carriere. Op jonge leeftijd (FIS wedstrijden mogen ze pas met 15 jaar starten) kunnen kinderen al kennismaken met snowboardsport en slalomwedstrijden.

Open wedstrijden in Nederland

Op de banen, zoals Snowworld, Snow Planet, Skidome, Ski & Skate Centrum Bergschenhoek, de Uithof of de Wolfskamer worden er regelmatig wedstrijden gehouden.

Overzicht wedstrijden in Nederland op de NSkiV website

Nederlandse open snowboard wedstrijden in het buitenland

Het leukste evenement voor Nederlanders is natuurlijk Snowfest, het open Nederlands kampioenschap snowboarden en freestyle skiën! Of je nu wel of geen FIS licentie hebt, hobby racer, recreant of professional bent, op het Snowfest is er voor iedereen genoeg te doen. Clinics, wedstrijden en feestjes aan het eind van het wedstrijdseizoen, met langere dagen en mooi weer.

 

Open snowboardwedstrijden in het buitenland

In de verschillende Alpenlanden vinden er voor jong tot oud verschillende wedstrijden plaats, in clubverband, als serie of bijvoorbeeld open nationale kampioenschappen.

Zwitserland

Met Zwitserland hebben we goede ervaringen wat betreft jeugdwedstrijden en deze zijn vaak gecombineerd met FIS races voor de mensen die oud genoeg zijn voor een FIS licentie. Deze races heten de Snowseries. Een mooie wedstrijd is Samnaun 23 en 24 januari, waar iedereen kan starten, met en zonder licentie.

Duitsland

Ook in Duitsland kun je makkelijk terecht voor leuke wedstrijden en het is vaak minder ver rijden dan de andere Alpenlanden! Ook de verblijfskosten zijn regelmatig gunstiger. Zo is er in januari ook een Alpe Adria Cup in Sudelfeld, tegen de grens met Oostenrijk en Kufstein. Op de German Raceseries Facebook pagina staan alle data en het laatste nieuws. Ook is er een kalender op de officiële website van de Duitse Snowboard bond.

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er dit jaar niet heel veel wedstrijden en de meeste vinden in Zuid-oost Oostenrijk plaats. Deze Snowboard Austria Cups worden soms ook gecombineerd met de Italiaanse Alpe Adria Cups. Ook in Oostenrijk is een eigen Tour, zie onderstaande data.

Oö Snowboardtour2016 – geplande Data

09.01.2016 – Gosau, FIS & SBAC PSL

10.01.2016 – Gosau, FIS & SBAC PSL

22.01.2016 – St. Georgen/Walde, LM PSL

13.02.2016 – Hochficht, LC SBX

14.02.2016 – Hochficht, LM SBX

25.02.2016 – Hochlecken, OÖ Schulmeisterschaft

26.02.2016 – Hochlecken, LC Cross-SL

12.03.2016 – Hochficht, LC GS (??)

19.03.2016 – Feuerkogel, LM GS (??)

Italië

In Italië kun je via de nationale Bond wedstrijden meedoen en ook verenigingswedstrijden van bijvoorbeeld de Alpe Adria Cup. Alles bij F.I.S.I. website is wel echt in het Italiaans, dus zorg dat je google translate aan hebt staan.