FIS Wedstrijden

FIS wedstrijden worden georganiseerd door de internationale ski federatie. Hieronder vallen onder andere de Olympische Winter Spelen, wereldkampioenschappen, Europacups, Worldcups of wereldbekerwedstrijden, Jeugd Olympische Spelen, Asian Cup, NorAm Cup, Universiade en verschillende Junior Championships. Bij het snowboarden zijn er freestyle en alpine disciplines. Onder freestyle vallen Big Air, Slopestyle, Halfpipe en boardercross (snowboardcross). Bij Snowpepper focussen we voornamelijk op de alpine disciplines, parallel slalom (PSL) en parallel reuzenslalom (PGS), beiden Olympische disciplines.

Op 15 en 16 oktober 2015 organiseert Snowpepper ook een FIS en NC (National Championship FIS) in Landgraaf, check voor deelname EC PSL Landgraaf Snowpepper

Mogen deelnemen is onder andere afhankelijk van het bezit van een wedstrijd licentie (verkrijgbaar bij de NSkiV), behaalde limieten (afhankelijk van het evenement) en aantal startplaatsen beschikbaar voor Nederland in ons geval. In de praktijk begint iedereen, voor het eerst in het bezit van een FIS licentie, met het meedoen aan FIS wedstrijden of Junior FIS. Voor meer informatie over deelnemen aan FIS wedstrijden kun je het beste contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat van de Nederlandse Ski Vereniging.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET AANVRAGEN VAN EEN FIS LICENTIE!

Mocht je besluiten in het buitenland eens te gaan racen, dan zijn hier wat praktische tips voor deelname aan FIS wedstrijden.

Eigen verantwoording:
1. Ga na of de FIS wedstrijd doorgaat c.q. verplaatst is op de FIS kalender (andere plaats en/of tijd).
2. Indien men verhinderd is dient men zichzelf af te melden bij de organisatie en het sportsecretariaat.

LET OP! Je kunt niet zomaar starten bij Worldcup’s, WK’s en andere belangrijke evenementen, check het Limietenboekje 2015-2016 van de NSkiV

Meenemen naar wedstrijden:
1. paspoort
2. lidmaatschapskaart NSkiV/SBH
3. telefoonnr. NSkiV-sportsecretariaat: (070) 310 11 48
4. telefaxnr.: (070) 427 31 13
5. e-mail: sportsecretariaat@ski.nl

Melden bij wedstrijden:
Meestal is het plaatselijke VVV-bureau of het gemeentehuis tijdelijk ingericht als Rennburo, vraag ter plekke naar de locatie en het aanvangstijdstip van de Teamcaptainsmeeting.

Teamcaptainsmeeting:
De eerste TC-meeting is meestal ca. 17.00 uur, de dag voor de wedstrijd- of trainingsdag. Dit dient men zelf na te vragen. Hier worden de startplaatsen bepaald en de startnummers uitgedeeld.
Indien je niet op de TC-meeting vertegenwoordigd bent is de kans groot dat je niet mag starten.

Voor extra informatie over regels en rechten, lees een keer op je gemak wat stukjes (begin met de inhoudsopgave!!) van de International Competition Rules

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *