Snowboardwedstrijden

Er zijn twee soorten wedstrijden, Open Wedstrijden en FIS Wedstrijden. Voor deelname aan een FIS wedstrijd heb je een FIS licentie nodig, ook deze kun je aanvragen bij de NSkiV. Voor deelname aan Open Wedstrijden heb je niet altijd eenlicentie nodig.

Nationale wedstrijden

In Nederland kun je meedoen aan nationale wedstrijden. Tijdens Snowpeppercups (Open Wedstrijden) mag je met een licentie van de Nederlandse Ski Vereniging meedoen. De jaarlijkse internationale FIS race, dit seizoen (2015 – 2016) een Europacup FIS wedstrijd in Landgraaf, kan alleen in het bezit van een FIS licentie.

Snowpeppercup

Elk seizoen organiseert Snowpepper de Snowpeppercup wedstrijdserie. Elke Snowpeppercup worden er dagprijzen uitgereikt voor het podium van die dag en verdient iedere deelnemer punten voor de Snowpeppercup eindstand. Tijdens de Snowpeppercup Finals, ook een op zichzelf staand wedstrijd, worden de eindstand bekendgemaakt tijdens een extra prijsuitreiking. In seizoen 2015 – 2016 zal voor het tweede jaar de Snowpeppercup plaatsvinden. Deze serie open wedstrijden bestaat uit slalom en parallelslalom snowboardwedstrijden en zijn voor iedereen toegankelijk.

Op de Snowpeppercup pagina kun je de wedstrijddata, uitslagen en puntentelling terugvinden

Check de kalender voor alle snowpeppercups en zet ze in je agenda!

FIS Europacup Snowpepper
Jaarlijks organiseert Snowpepper een internationale wedstrijd onder auspiciën van de FIS. Het is begonnen met een reguliere FIS wedstrijd en inmiddels uitgegroeid naar Europacup. De Europacup in Landgraaf zal 15 en 16 oktober 2015 plaatsvinden met trainingsdagen vooraf, deelname is alleen mogelijk met FIS licentie. Ook selecteren we elk evenement een groep voorlopers, riders die voor de wedstrijd uit het parcours morgen testen. De extra spanning van toekijkende wereldtoppers en de moeilijkheidsgraad van de slalom heeft veel (inter)nationale talenten een waardevolle ervaring opgeleverd voor hun toekomstige internationale wedstrijd carriere.

Internationale wedstrijden

In het buitenland zijn er ook verschillende Open Wedstrijden en FIS Wedstrijden.

BIJWERKEN

Wedstrijd disciplines

Leeftijd en licenties

Zelf meedoen?

klantenbeoordelingen en reviews over muurplafondverven.nl

Over het snowboarden in Snowplanet schreef

‘Fantastisch, leren snowboarden!’

Wij zijn zeer tevreden over de lessen en trainingen.

Wij zouden dit bedrijf aanbevelen, omdat de aanwijzingen goed zijn, en er volgens afspraak werd gewerkt.

Relevantie: Snowboard, Race, Carven, Hardboots