Ochner en Payer winnen Europa Cup parallelslalom

LANDGRAAF, 15 oktober 2015 Nadya Ochner (Ita) en Alexander Payer (Aut) hebben de eerste Europa Cup parallelslalom van dit seizoen op hun naam geschreven. In SnowWorld Landgraaf bleven de snowboarders de internationale concurrentie voor, onder wie een aantal wereld- en olympisch kampioenen. Beste Nederlander was Davy Dekker (13e). Zijn zus Michelle Dekker werd in de kwalificaties uitgeschakeld (24e).

Ochner wins europacup parallel slalom Landgraaf Snowworld

“Het was hartstikke leuk om hier mee te doen. Dit is een belangrijke test om te zien waar je staat met het oog op de World Cups, die in december beginnen”, aldus Ochner (foto). “Voor mij is dit een bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

Alexander Payer was ook meer dan tevreden. “Dit was mijn eerste wedstrijd hier. Het was geweldig en het zijn uitdagende omstandigheden. Ik zou het leuk vinden als hier ook weer een World Cup wordt georganiseerd.”

In 2011 was er voor het laatst een World Cup in SnowWorld Landgraaf. Qua startveld was de Europa Cup echter vergelijkbaar. Onder meer de Rus Vic Wild, regerend olympisch kampioen op zowel de reuzenslalom als de parallelslalom en de olympisch kampioenen Patrizia Kummer (Zwi) en Julia Dujmovits (Aut) stonden aan de start.

Podium parallelslalom women landgraaf snowworld

Davy en Michelle Dekker

Voor de 23-jarige Davy Dekker was het pas de tweede keer dat hij zich met zoveel wereldtoppers kon meten. Vorig jaar eindigde hij bij zijn eerste en enige World Cup als 37ste. Op de Europa Cup plaatste hij zich vanochtend als 13e voor de finale. Daarin strandde hij eveneens op de 13e plaats.

davy dekker europacup parallelslalom landgraaf 2015 snowworld

Davy Dekker: “Dit seizoen ga ik een aantal World Cups starten en dit is daarvoor een goede voorbereiding. Mijn streven was top-16. Ik ben blij dat het is gelukt en morgen ga ik daar weer voor.”

Michelle Dekker Landgraaf 2015 parallel slalom europacup snowworld

Michelle Dekker (foto) keek in Landgraaf ook alweer uit naar de dag van morgen. Dan staat er opnieuw een Europa Cup op het programma voor de alpinesnowboarders. Zij is daarbij vastberaden het beter te doen dan tijdens de openingsdag. Na een sterke eerste kwalificatierun, ging het in de twee run mis.

Michelle Dekker: “Halverwege stuiterde ik weg en vloog uit de bocht”. Ze kon haar run nog wel afmaken, maar verloor zoveel tijd dat ze uitgeschakeld was voor de finale, waar alleen de top-16 mocht deelnemen

Podium mannen:

1. Alexander Payer (Aut)
2. Yankov Radoslav (Bul)
3. Andrey Sobolev (Rus)

Podium vrouwen:

1. Nadya Ochner (Ita)
2. Julie Zogg (Zwi)
3. Ina Meschik (Aut)

UITSLAGEN: De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

PROGRAMMA: Het programma van morgen is hier te vinden.

FOTO’S: High-res foto’s van de Europa Cup zijn hier te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *