Michelle Dekker neemt revanche op Europacup Cup: 8ste

Landgraaf 16 OKTOBER 2015

Michellel parallelslalom europacup landgraaf 2015 snowworld

Een dag na haar vroegtijdige uitschakeling in de kwalificaties van de Europa Cup parallelslalom nam Michelle Dekker revanche. De Zoetermeerse snowboardster knokte zich vandaag in SnowWorld Landgraaf – waar opnieuw een Europa Cup op het programma stond – een weg naar de achtste plaats.

Hier ben ik blij mee, want er stonden heel veel wereldtoppers aan de start – Michelle Dekker

De Noorse voormalig wereldkampioene Hilde-Katrine Engeli schakelde Dekker uit in de achtste finales. “Zij maakte bovenin een fout, maar later maakte ik zelf een fout en kon ik niet meer genoeg snelheid maken om weer terug te komen”, evalueerde Dekker. Engeli eindigde uiteindelijk als vierde, nipt achter een ander voormalig wereldkampioene: de Oostenrijkse Marion Kreiner (brons). Olympisch kampioene Patrizia Kummer uit Zwitserland greep zilver en net als een dag eerder won de Italiaanse Nadya Ochner het goud.

Bij de mannen was het de Russische wereldkampioen Andrey Sobolov die de overwinning opeiste, voor de Oostenrijkers Lukas Mathies (zilver) en Sebastian Kislinger (brons).

nadya ochner wins parallelslalom landgraaf europacup 2015

NEDERLANDSE TALENTEN
Direct na afloop pakten alle wereldtoppers direct hun tassen om de sneeuw in de ‘echte’ bergen weer op te zoeken. Maar niet nadat zij de organisatie hadden bedankt voor een geweldige seizoensopener. Voor de Nederlandse talenten kan het seizoen dankzij de Europa Cups bovendien nu al niet meer stuk.

In totaal stonden er dertien Nederlanders aan de start en daarnaast had een groot aantal jonge talenten de eer om als voorloper van de wedstrijdpiste te gaan. “Vier jaar geleden was ik zelf nog voorloper”, herinnerde Michelle Dekker zich. “Ik weet nog heel goed hoe gaaf ik dat vond.” De jonge talenten konden dat in Landgraaf alleen maar beamen. Over een paar jaar hopen ook zij zich te kunnen meten met de wereldtop.

De 17-jarige Anouk Reumers had bijvoorbeeld enorm genoten. Zij traint net als de meeste Nederlandse alpinesnowboarders bij Snowpepper en dit was haar eerste Europa Cup (55ste).

Het was geweldig om met zulke goede snowboarders een wedstrijd te rijden. Normaal gesproken kom je die niet zo snel tegen – Anouk Reumers

Djayden Closet (foto onder) had ook graag mee willen doen, maar was daarvoor met zijn 7 jaar nog ietsje te jong. Sterker nog, er bestaan nog niet eens hardboots in zijn maat. Djayden: “Maar ik mocht wel als voorloper en dat was heel erg leuk. Het ging ook onwijs goed!” Wie die buitenlandse racers allemaal waren, wist hij niet precies, maar dat maakte verder ook niet uit. Eén ding wist hij namelijk wel zeker. “Dit wil ik later ook!”

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

djayden closset landgraaf snowworld europacup 2015 forerunner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *