Michelle Dekker en Nicolien Sauerbreij naar WK snowboarden

Michelle Dekker en Nicolien Sauerbreij komen in actie op de WK snowboarden in het Oostenrijkse Kreischberg (15 t/m 24 januari 2015). De technische staf en de commissie topsport van de Nederlandse Ski Vereniging selecteerden de twee alpinesnowboardsters, die eerder vandaag nog de strijd aangingen tijdens de World Cup parallelslalom in Bad Gastein. Dekker haalde de achtste finale en werd daarin nipt uitgeschakeld (11e). Sauerbreij kwam 0,03 seconde te kort voor de finalerondes met de top-16 en eindigde als 17e.

WK-debuut voor Michelle Dekker 
Michelle Dekker deed nog nooit eerder mee aan een WK voor senioren. De pas 18-jarige snowboardster maakt in Kreischberg haar debuut, nadat ze vorig jaar al in actie kwam op de Olympische Spelen van Sochi. De parallelslalom ligt haar het beste en op de World Cup in Bad Gastein deed ze goede zaken door zich als tiende te plaatsen voor de finalerondes. Daarin kwam ze 0,05 seconde te kort voor de kwartfinale en zag de Tsjechische Ester Ledecka uiteindelijk het goud ophalen. Dekker: “Ik had eigenlijk wel een ronde verder kunnen komen, maar al met al ging het goed. Op de WK hoop ik ook goede runs neer te zetten. Als dat lukt, kan ik sowieso tevreden zijn.”

Laatste WK voor Nicolien Sauerbreij 
“Een 17e plek is natuurlijk balen, zeker als je zo dichtbij bent. Maar in mijn eerste run was ik zesde en daar kan ik zeker vertrouwen uit halen met het oog op het WK”, zo vertelde Sauerbreij na haar races. Net als Dekker zal ze in Kreischberg zowel op de parallelslalom als de parallelreuzenslalom starten. Sauerbreij: “De reuzenslalom blijft toch vooral mijn onderdeel en de trainingen daarop gaan heel goed. Alles is erop gericht om op de WK te gaan knallen.”
Voor de oud-olympisch kampioene wordt dit haar negende en tevens laatste WK-deelname. In februari zet ze een punt achter het topsportbestaan. Sauerbreij boekte haar beste WK-resultaat vier jaar geleden in het Spaanse La Molina, waar ze zilver won op de parallelslalom.

slider-michelle-dekker
De volledige uitslagen van de World Cup en het programma van de WK, zijn te vinden op de FIS-website