Limieten 2014 – 2015 NSkiV bekend

Op de website van de NSkiV kun je de limieten en/of bekijken die je als atleet moet halen om bijvoorbeeld in aanmerking te komen op deelname aan grote wedstrijden of lidmaatschap van de nationale selectie, dat zijn de zogenaamde evenementlimitieten en individuele limieten.

De Nederlandse Ski Vereniging heeft bijvoorbeeld evenementlimieten om mee te mogen doen aan een groot evenement, zoals een Wereldkampioenschap Snowboarden (WK) dit seizoen in Lachtal of de Jeugd Wereldkampioenschap Snowboarden (JWK) in Yabuli China. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van een atleet en de mogelijkheid om uiteindelijk de Spelen te halen. Je bent als niet-selectielid zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van je resultaten aan de NSkiV (Staat allemaal in het limietenboekje) en uiteindelijk beslist de Commissie Topsport van de Nederlandse Ski Vereniging of je in aanmerking komt voor deelname aan de selectie of een groot evenement.

Het limietenboekje voor seizoen 2014-2015 is hier te vinden.

Voor Olympische Spelen en ook bij andere evenementen, zoals Europesch Jeugd Olympisch Festival (EYOWF) of de Jeugd Olympische Winterspelen (YOG), schrijft het NOC*NSF de limieten voor . Het Nederlands Olympisch Comité kan je ook een bepaalde topsport- of talentstatus verlenen met extra faciliteiten ten behoeve van je sportuitoefening en professionalisering. De eisen voor een A, B, en High Potential status zijn hier te vinden, maar dan ben je al een stukje verder als atleet.

Lees ze eens rustig door om een beeld te krijgen van de weg naar de top.

GS-Parallel-FIS-Race-small